16 Ağustos 2012 Perşembe

Wenger-Van Persie-Ferguson

1996'dan bu yana Arsenal'in başında Arsene Wenger. 16 senede 3 lig şampiyonluğu, 4 FA, 4 lik kupası kazandırmış Londra kulübüne. Oldukça sıkıntılı bir dönemden geçen, 25 yılda 2 şampiyonluk kazanmış bir kulübü 7 senede 3 kez zirveye çıkarmış. 3 kez Avrupa'da final oynatmış. Takımın papazları ayrılmadan önce hemen her sene şampiyonluk yarışında bir şekilde vardı Arsenal. Bunu da hep iyi kadrolarla başardı. Bir dönem herkesin ezbere bildiği 11'in yerine son dönemde sürekli gençleri denedi, yeni isimlere baktı ama bir türlü sağlam bir omurga oluşturamadı. Böyle olunca da 10 yıl önce fırtına gibi estiği dönemin yanına yaklaşamadı. Nefret ettiği Alex Ferguson'dan da en büyük farkı bu oldu. Yenilenme süreçlerini iyi yönetemedi.

Şimdi de takımın en yüksek profilli ismi Robin Van Persie'yi ezeli rakibine kaptırdı. Ha yine müthiş kar etti. Yaklaşık 2.5 milyon paunda aldığı Hollandalı'yı 24 milyona sattı. "Profesör" yine müthiş karlı bir alışveriş yaptı. Tamam bu sezon önemli isimleri getirdi Londra'ya. Son yıllarda yapmadığı kadar para harcıyor. Neden? Şampiyon olmak için. Cazorla, Giroud, Podolski. Bu isimlere hiçbir menajer hayır demez. Van Persie ayrılmak istiyor. Ona da tamam. Peki bu kadar isimle kadronu güçlendirirken en büyük yıldızını gelecek sezon şampiyonluk yarışında ki en büyük rakibine neden satıyorsun. Ben bu mantığı anlamıyorum.

İşte Wenger burada yine en büyük düşmanı Ferguson'dan ayrılıyor. Sir Alex de kadrosundan ne isimleri gönderdi şimdiye kadar. Ne isimlerle vedalaştı. Ama bu yüksek kalibreli isimlerden bir tanesinin Arsenal'e, Liverpool'a, Chelsea'ye gittiğini duymadım ben. Daha 2.sınıf isimlerdi gidenler. Daha da önemlisi Ferguson, ilk başta aklıma gelen Beckham, Ronaldo ve Van Nistelrooy'u iyice suyunu çıkardıktan, kazanacağı ne varsa aldıktan sonra gönderdi. Wenger bunu da yapmıyor. Son dönemde gidenler, kupa kazanamadan kaçıyor. Orta sahanın beyni Fabregas, göz göre göre kaçtı elden şimdi de Van Persie. Arsene Wenger ateşle oynamaya devam ediyor. İşin özeti bu.

Hiç yorum yok: