16 Ağustos 2012 Perşembe

La Liga'da Muhtemel 11'ler

Marca, takımlar bu sezon böyle oynar demiş. Şampiyonla başlamış. Başlık süper. "Mourinho Part III: En iyiyi geliştirmek" demişler. Geçen sezondan fark yok. Olması içinde bir sebep yok. Rekorları alt üst eden bu 11'de zayıf halkalar tabii ki var ama ligde de 121 gol, 100 puanlık performans var. Taşları yerinden oynatmak kolay değil. Yine de Khedira ve Arbeloa'nın yerine 2 farklı içime sinen isim olda daha mutlu olurdum.
Barcelona 11'i verirken atılan başlığı tam olarak çevirirsek komik olacak aynen veriyorum: "Guardiola'sız El Guardiolismo". Pep'in devam filmi Tito'nun başarısı futbolcuların ne kadar aç olacağına bakar. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun, her şeye bu kadar kısa sürede doymuş bir takımı rakibinin açlık düzeyine getirmek zordur. Tito'nun en büyük sınavı bu olacak. Yoksa daha ne anlatacaksın 11'deki bu isimlere. Sakatlıktan dönen Villa konmamış. Alexis tamam ama Villa'sız bu 11 sıkıntılı. Çünkü devamlı kazanmaya odaklı bir rakip var karşında. Ondan daha fazla galibiyet almak için Villa şart.
Başka takım girmez zirve için ama bizim çocukların kontenjanı var. Arda ve Emre'den ağabey kenarda bu 11'de. Simeone'nin cebindeki kaliteli barutu olur Emre. Korkutucu bir 11. Keşke şampiyonluk yarışında olabilseler. Ama ligin diğer tarafını zirvede bitireceklerine inancım fazla. Daha fazlası için beklemek lazım. Marca'da diğer büyük adayların da muhtemel 11'leri var ama bu sayfada sadece kalabalık ederler. Devamını merak edenler siteden bakabilir.



Hiç yorum yok: