23 Ağustos 2012 Perşembe

El Clasico #1/Temkin

Son yıllarda El Clasico yazıları da klasik halini aldı. Yeni bir şeyler, farklılığı bulmak zor. Kadrolar ve mantalite aynı olunca iki takımda değişim de zor oluyor tabii. Sahaya çıkan 11'ler arasında iki tarafında eksiği aynı. Savunmanın göbeğindeki kilit isimler yok. Ama bir tanesi bu şekilde 60 maç oynamıştır desek çok yanlış olmaz. Mascherano, şapkadan çıkan tavşan değil. Pep'in devam filmini bozmadı Tito. Arjantinli, her ne kadar zaafları olsa da çok hissettirmedi kaptanının yokluğunu. Mourinho'nun işi daha zordu. Pepe'siz Real savunması, alternatif olmadığı için çok sırıtıyor. Albiol çare değil oraya. Portekizli katil balinanın olmadığı maçlarda oynadığın sistem gereği o bölgede iyi bir alternatifin olmalı. Zaten Ramos artık sağ bekten koptu. Unutmuştur bile orada oynamayı. Avrupa Şampiyonası'nda da mecburen oynadı göbekte artık değişmezde. O yüzden iyi bir isim gerekiyor bence. Arbeloa sınırları zorluyor zaten. Real formasını giymesi normalde zor ama takım çok iyi olunca kaynıyor arada. Yanlış anlaşılmasın çok beğendiğim bir oyuncu ama takım Real Madrid işte.
İki takımın oyununa ne yazayım. Marca ilk yarı sonunda başlığı atmış: "Barca domine etti, Madrid beklemede". Maç sonunda da değişen bir yoktu. İstediği zaman vitesi yükseltti Katalanlar. Ronaldo'nun golüne Pedro'nun erken cevabı da burada önemli. Pepe'nin yokluğunda normalde yemeyeceği goller yedi Madrid. Iniesta'nın payını unutmadık. Madrid savunmasını perişan etti. Xavi'nin golünde dalga geçti olağanüstü bir gol pası verdi, penaltıda Ramos'u süpermarkete gönderdi. Güney Amerikalı olsa bu adam uzaydan mı geldi denir. Avrupa'dan uzaya çıkarmıyorlar adamı işte.
Valdes'in arada bir girdiği hata yörüngesi Real'in şansıydı. Di Maria affetmedi. Bernabeu'ya seyircisini umutlu getirdi. Baktım Twitter'da herkes Valdes'e sallıyor. Aman yapmayın. Bir de Casillas mı olacak Barcelona'nın kalesinde. El insaf. 1-2 zayıf halka rekabeti zevkli hale getiriyor. O da olmasa?
Sonuçta Tito-Mourinho serisinin ilkinde gülen Katalan tarafı oldu. Futbola doyduk mu? Hayır tabii ki. 2 süper takımın maçında temkin ilk akla gelen kelime oldu. Ligdeki rüzgar farklı olur. İkinci maç için burada beraberlik çıksa dahi ortada hatta ibre Barca'dan yanaydı. Şimdi de aynı. Real'in kazanmak zorunda olduğu ve belki de kazanacağı bir maç izleriz ümidi var içimde. Daha görmedik belki tanık oluruz.

Hiç yorum yok: