6 Şubat 2013 Çarşamba

En iyi 10 Dizi

Uzun süredir yapmayı düşündüğüm bir listeydi bu. İş dışında stresimi dizi ya da film izleyerek atıyorum çoğu zaman. CSI ve türevi dizileri izlemem. Bağımsız konuların işlendiği diziler pek tarzım değildir. Çok başarılı olmazsa. Şu an kadar en kayıf aldığım dizi 24'tü. Soluksuz izlediğim bunun gibi bir yapım daha olmadı. Bitenlerden en çok özlediklerim House MD, Battlestar Galactica ve Friends'tir. Seriye yeni başlayanlardan Arrow ve The Following gayet başarılı. İzlemediklerim de var. Onları da bir ara toplu şekilde halledeceğim. Breaking Bad, Mad Men gibi. Aşağıda da hali hazırda devam eden dizilerden, en çok sevdiklerimin sıralaması var.
10-THE NEWSROOM
İşim dolayısıyla konunun beni sardığı, TV haberciliğini konu eden ve başrolünde usta aktör Jeff Daniels'ı barındıran çok başarılı bir yapım. Daha önce blogda yer verdiğim için devamını buradan okuyabilirsiniz.
9-CALIFORNICATION
Dizi dünyasının efsane karakterlerinden Hank Moody demek bile yeterli daha önce izlemişler olanlar için. İzlemeyenler için şöyle anlatalım. Çok başarılı bir komedi dizisi. X-Files'tan hatırladığımız David Duchovny, yetenekli ama uzun zamandır bir şey üretemeyen yazar Hank Moody'i canlandırıyor. Bunalım içindeki Moody, bir yandan kızı Becca'ya örnek bir baba olmaya çalışırken diğer yandan kızının annesi-ki hayranımdır kendisine-Karen (Natascha McElhone) ile tekrar birlikte yaşamak istemektedir. Ama kadınlara olan düşkünlüğü ve umursamazlığı sebebiyle bir türlü doğruyu yapamaz. Sürekli bir sevişme sahnesi var ve çoğu gerçekten eğlenceli. Anlayacağınız baba hiç rahat durmuyor. Moody'nin menajeri Charlie Runkle (Evan Handler) ayrı bir dünya. Dizinin lokomotiflerinden. Kısacası izlemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim. Coupling'in hard versiyonu diyebilirim.
8-GREY'S ANATOMY
Tam bir klasik. 9.sezonunu oynuyor. Burun kıvıranlar, basit bulanlarınız olabilir ama özellikle diyaloglar tek kelimeyle harika. Karakterlerde bir o kadar güzel seçilmiş. Dizinin baş kahramanı Meredith Grey aslında dizinin en zayıf karakterlerinden. Düşünün siz gerisini. Yang rolünde Sandra Oh, Bailey rolünde Chandra Wilson, Sloan rolünde Eric Dane tek kelimeyle harika. Drama dizide zaman zaman ağır bassa da genelde çok eğlenceli bir dizi.
7-HELL ON WHEELS
Walking Dead ile bildiğimiz AMC kanalının fazla ses getirmese de müthiş kaliteli bir dizisi Hell On Wheels. Amerika'daki iç savaşta karısını kaybeden ve dizinin başrol oyuncusu Cullen Bohannan (Anson Mount), intikam arayışındayken kendisini bambaşka bir olayın içinde buluyor. Savaşın yeni bittiği ABD'de en büyük demir yolu inşaatında. 1860'larda kanunsuzluğun kanun olduğu, Kızılderililerin korku saldığı, zencilerin haklarını yeni yeni kazanmaya başladığı bu gergin ortamda senaryo ve oyunculuk tek kelimeyle harika. Karakterler çok iyi seçilmiş. Müthiş sürükleyici bir yapım.
6-WALKING DEAD
Yine bir AMC dizisi. Aslında fazla söze gerek yok. Şu an dizi dünyasının en popüler dizilerinden biri. Konu klasik aslında: Zombiler. ama konunun işlenişi, çekimler ve oyunculuk çok başarılı. Her an bir yerden zombilerin çıkacak olması, Resident Evil oynuyor hazzı veriyor. Türün meraklılarına ve gerilmeyi sevenleri fazlasıyla memnun ediyor. Yaratıcısının The Shawshank Redemption ve The Green Mile gibi efsane filmlerin yönetmeni Frank Darabont olduğunu düşünürsek dizinin başarısını normal karşılamak gerek.

5-SPARTACUS
Rome'un hayranlarından biri olarak her ne kadar daha vahşice çekilmiş olsa da Spartacus de bir o kadar güzel. İlk sezondan sonra 2011'de hayatını kaybeden Andy Whitfield'in ardından Liam McIntyre de Spartacus rolünün hakkını fazlasıyla veriyor. Fazla söze gerek olmayan, özellikle hd izlenmesini tavsiye edeceğim oldukça güzel bir prodüksiyon.

4-GAME OF THRONES
Mevcut diziler içerisinde Imdb notu en yüksek (9.4) olanı Game Of Thrones. George R. R. Martin'in lordlar, leydiler, büyücüler, askerler ve akıl almaz zalimlikler üzerine kurguladığı muhteşem bir roman ve diziye uyarlanması çok başarılı olmuş. Starklar, Lannisterlar ve daha birçokları ile müthiş bir taht kavgasını gözler önüne seren Game Of Thrones, son dönemin en iyilerinden.
3-SUITS
Açıkçası benim son dönemdeki en favori dizilerimden . En çok eğlendiğim dizi desem daha doğru olur. Dizinin başrolündeki 2 önemli isimden Mike Ross (Patrick J. Adams), eğitimini büyük annesine bakmak ve yaşadığı talihsiz olaylar nedeniyle yarıda bırakmış bir dahidir. Geçimini başkalarının yerine sınavlara girerek sağlamaktadır. Benim favorim Harvey Specter (Gabriel Macht) ise New York'un en iyi avukatlarından biri ve çalıştığı hukuk firmasında başkan yardımcılığı yapmaktadır. Kendisine bir yardımcı almak zorunda olan Harvey, Mike'ın zekasına, hazır cevaplılığına ve ansiklopedik hafızasına hayran kalır. Ama tek bir sorun vardır. O da firma sadece Harvard mezunlarını işe almaktadır. Ama Harvey bir şekilde bu sorunu halleder ve ikilinin şovu başlar. Dizide boş karakter hemen hemen yok. Donna rolündeki Sarah Rafferty başta geliyor. Dizideki isimleriyle Jessica, Louis, Meghan hepsi ayrı güzel. Şiddetle tavsiye ederim.
2-DEXTER
Muhteşem bir klasik. Artık bitmesi gerektiğini düşünenlerde olabilir ama yine de temposuyla bir şekilde bağlıyor insanı. 7.sezonunu geride bırakan efsane dizide Chuck'tan bildiğimiz sarışın afet Yvonne Strahovski'nin katılması belki de düşüşü engelledi. Özellikle son sezondan çok keyif aldığımı söylemeyelim. 8.sezonun son sezon olacağı söyleniyor ve tadından bırakmaları da şart. Artık Dexter'ın seri katil olduğunu bir küçük oğlu öğrenmedi. O yüzden bu sezon kesin bitecektir. Nasıl bağlayacaklar çok merak ediyorum.

1-HOMELAND
Daha başlamadan çok merak ediyordum. Başladı, bağımlısı oldum. Onlarda ödülleri topladı zaten. Eski blogda yer vermişim daha önce. Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz. Tek kelimeyle harika bir dizi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...


İçerisinde Prison Break'i ve Breaking Bad'i barındırmayan bir liste biraz yavan kalmış dostum ;)

Unknown dedi ki...

Keşke ilk paragrafı da okuyasaydın be dostum