17 Şubat 2013 Pazar

Taraftarın Balık Hafızası

Gaziantepspor dramından sonra tribünden ilk defa uğultular yükseldi dün gece. Hatta taraftarın bir bölümünün Fikret Orman'a yüklendiği, ''paran yoksa gelmeseydin'' dedikleri söylendi, yazıldı. Doğrudur, yanlıştır bilemem ama balık hafıza yeniden devreye girmiş anlaşılan. Taraftar, Yıldırım Demirören gibi ya da o tip facia bir başkanın yeniden göreve gelmesini mi istiyor? Yeniden hata üstüne hata mı yapılsın bu kulüpte. Yanlışlar birbirini mi kovalasın? Herhalde bunu istemiyor taraftar. Geride kalan 8 yılda yapılan hataların bir günde düzeltelip, şampiyonluklar, kupalar kazanan bir takım ortaya çıkmasını da beklemiyor herhalde. Sezon başında bu takımdan kimsenin bir beklentisi yoktu. Ligin gidişatı, tüm takımların kötü olması Beşiktaş'ı bir anda zirve yarışının içine soktu.
Siyah beyazlılar şu an ligin en iyi futbol oynayan takımı. Çoğu şanssızlıktan, özellikle evinde çok puan kaybetti ve lider Galatasaray ile arasındaki fark 7'ye çıktı. Ama işler kötü gidiyor diye yönetime yüklenmek, futbolcuyu ıslıklamak ne oluyor. Böyle taraftarlık olmaz. Bilet fiyatlarından dolayı şikayet eden bir grup var anlıyorum böyle bir süreçte bir şeyleri değiştirmek isteyen yönetime de destek olmak lazım. Maddi imkanı kısıtlı olanlara bende üzülüyorum ama bedava biletle son yıllarda o tribünün en güzel yerinden maçı izleyen adam da gelmesin. Öyle Beşiktaşlının faydasından çok zararı dokunuyor zaten bu kulübe.
Saha içinde ise yapacak bir şey yok. Şansın futbolda ne önemli olduğunu çok tanık olduk son dönemde. İnsanın başına 3-4 defa gelince bu şanssızlık değil başka bir şey olmalı diyenler, söyleyin çaresini o zaman. Kadro bu. Samet hocanın elindeki malzeme belli. Buna uzun ve kısa süreli sakatlıkları da ekleyin. Bir de üstüne kırk yılda bir başına gelecek olayların peş peşe sıralanmasını ekleyin. O zaman fazla üzülmeyeceksin. Beşiktaş hem saha dışı hem de saha içi olarak doğru yolda. Biraz sabır gerekiyor sadece. Yıldırım Demirören ve yanlışlarına 8 yıl sabreden taraftarda şu kısa sürede daha da fazla sabır göstermesi gerekiyor. 101.yılın ilk yarısından bu yana açık ara en iyi futbolunu oynuyor Beşiktaş. Yönetimsel olarakta birçok adım atılıyor, kulübün geleceği için. Kusura bakmayın ama Demirören'in devasa enkazını kaldırmak öyle 6 ayda, 1 senede olacak iş değil. Beşiktaş camia olarak dibi gördü, yükselişe geçmek biraz zaman alacak. O da yıldızlar transfer etmekle, şov yapmakla olmuyor. Yakın zamanda o da denendi zira. Samet hocaya sabretmek lazım. Kuracağı yerli iskelete güvenmek lazım. Işık yandığı sürece devam etmek lazım. Sakin olmak lazım.

Hiç yorum yok: