8 Şubat 2013 Cuma

Samet Aybaba Doğru Yolda

En başta hiç istememiştim Samet Aybaba'nın Beşiktaş'ın başına geçmemesi. Bunu inkar edecek değilim. Sonrasında yaptıklarıyla hatalı olduğumu da anladım zaten. Takımın şampiyonluk yarışında olması değildi bana bunu söyleten. Geldiği günden bu yana açık ve net olması, anadolu takımlarını çalıştıran diğer teknik adamların çoğu gibi kapanan değil, bir büyük takım nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynattığı için Beşiktaş'ı, saygım her geçen gün arttı Samet Hoca'ya. Daha yapması gereken çok şey var. Daha yolun başında ama Beşiktaş'ın başında şu anki imkanlarla işini bilen bir teknik adam ne yapabilecekse onu yapıyor. Ne karamsar bir tablo çiziyor. Ne de uçuyor. Planını yapmış bekliyor.
Yönetimde Samet Hoca'nın ne yapmaya çalıştığını iyi anlar ve sabrederse Beşiktaş'ın önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. Tabii burada şansının da yanında olması lazım. Zira bazen ne kadar doğruyu yapmaya çalışırsanız çalışın şans yanınızda değilse, planlarınız suya düşebilir. O yüzden Beşiktaş yönetiminin sabrı burada çok önemli. Dönemsel başarı yada başarısızlıkların rüzgarına kapılırlarsa çok üzülürler ve hata yapma oranları fazlalaşır. Bebek adımlarıyla gitmeli Beşiktaş. Doğru, bu sene bir fırsat geldi şampiyon olmak için. Biraz önce bahsettiğim şans biraz yanında olsa siyah beyazlıların, belki şu an çok farklı şeyler konuşacaktık. Galatasaray bu sene nasıl Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkınca ve karşısına Schalke gibi dengi bir takım çıkınca hedeflerini yükseltti, Beşiktaş'ta geride kalan haftalarda istediği sonuçları alsa farklı düşünecekti.
Beklemediğin bir sezonda böyle bir tablo çıkınca ortaya şansının yanında olması şart. Kalan haftalarda her ne kadar matematiksel olarak şampiyonluk ihtimali olsa da Beşiktaş'ın işinin çok zor olduğunu kabul etmek lazım. Çünkü altın tepsiler peş peşe geldi ve çoğundan yararlanamadı siyah beyazlılar. Finale yaklaşırken puan almak daha da zorlaşacak. Altta ve üstte puanların bu kadar yakın olduğu bir ligde zirveye oynayanlar artık daha az kaybedecek. O yüzden sihirli bir değnek değip akıl almaz bir seri yakalamazsa Beşiktaş, şampiyonluktan bahsetmek zor. Sakatlıklar ve kadro darlığı zorun sebepleri. Kalan haftalarda aynı bütünlüğü korumakta zor olacak Samet Aybaba için. Türk futbolcusunun garip hastalığını, hedeften uzaklaştıkça yeni bir hedef yaratma yerine bırakma alışkanlığını nasıl yenecek bende merak ediyorum. Bu sezon yaptıklarına bunu da eklerse işte o zaman önümüzdeki yılların temelleri daha da sağlam olur. Şimdi tek yapması gereken son açıklamalarında belirttiği gibi önümüzdeki sezonun kadrosunu şimdiden oluşturmak ve yerli iskeleti sağlamlaştırmak. İzin verilirse Samet Hoca'nın bunu başaracağından artık hiç kuşkum yok.

Hiç yorum yok: