13 Şubat 2013 Çarşamba

Haydi Ramos şimdi anlat!

Basına ispiklenen bir diyalogda El Clasico'da Ramos'un tutması gereken Puyol, duran topta golü atınca, Portekizli antrenmanda sormuş: ''O pozisyonda neredeydin diye''. Ramos da ''Markajı değiştirmeye karar verdik. Bazen bunu yapmak lazım. Siz hiç futbolcu olmadığınız için bazen sahada ne oluyor bilemezsiniz'' diye cevap vermişti Mourinho'ya. Neredeyse 1 sene geçti bu olayın üstünden. Sonrasında basında olayların sadece bununla sınırlı olmadığı da yazıldı. Casillas-Ramos-Mourinho üçgeni gün geçtikçe küçüldü, gerginlik arttı. Artık eskisi gibi olması da zor. Başkan Perez de medya önünde Mourinho'nun %100 arkasında olduğunu kendine göre haklı bir politikayla söylemedi. Bu takımın tek yetkilisi Jose Mourinho'dur demedi.
Bugünkü maçla ne alakası var diyebilirsiniz hemen cevabını vereyim. Manchester United'ın bugün Real Madrid karşısında en büyük silahı duran toplar ve kontra ataklardı. Evinde iyi de başlamış Real Madrid. Yavaş yavaş üstünlüğünü kabul ettiriyor. Işık yanıyor gelecek gol için. Ne yapacaksın? Bu arada kolay gol yemeyeceksin. Kitabın en önemli kurallarından biri bu. Ama Mourinho'ya futbolcu olmadığı için saha içerisinde neler döndüğünü anlamayacağını söyleyen Ramos, Wellbeck'e öyle kolay bir kafa golü attırdı ki tur işte o anda tehlikeye girdi. Barcelona'yla puan farkı 10 küsurlara çıktığından bu yana ince bir ipte yürüyen Real Madrid'in gazı kaçtı. Şimdi antrenmanda anlatabilir belki neler olduğunu orada. Jose her ne kadar futbol oynayamasa da anlayabilir belki şimdi 2.kaptanını.
Ramos da inanılmaz bir boş vermişlik var. Celta Vigo maçında yaptığı gereksiz hareketten sonra gördüğü kırmızı kart ve aldığı 5 maçlık cezada bunun göstergesi zaten. Bugün de 86.dakikada takım bir an evvel gol bulma peşinde, beyefendi Valencia'yla girdiği hava topunda yerde kalınca kıvranıyor. O sırada reji Jose'yi gösteriyordu ve Portekizlinin hareketleri de her şeyi anlatıyordu. Sonuçta olan yine Mourinho'ya olur. İspanyol olsa belki bu olayların önüne çok önce geçilirdi ama şimdi soru işaretleri fazla. Bu olay patladığından beri takip ediyorum Ramos'un oyununu. Bugün yaptıklarıyla artık tamam dedim. O yüzden yazıya döküldü düşüncelerim. Mourinho melek demiyorum ama Casillas ve Ramos'un yaptıklarını kabul etmem mümkün değil. Ters geliyor bana. Sonuçta düşünüyorum Jose Mourinho'nun başka takımlarda oyuncularıyla geçmişini. Porto'da, Chelsea'de, Inter'de bir Allah'ın kulu çıkıpta bu adam hakkında kötü bir şey söyledi mi?
Maçın geneline bakarsak eğer, Ronaldo'nun golü tam zamanında gelse de bu seneki organizasyon eksikliği yine ön plana çıktı. Kapalı Manchester savunmasını sağlıklı bir şekilde aşmayı başaramadı Real Madrid. Jose'nin birkaç hamlesi oldu ama özellikle Mesut'un performansındaki düşüklük daha fazla pozisyon üretilmesine engel oldu. Doğal olarak Ronaldo ve Benzema'nın da etkinliği azaldı. Çıkına kadar Di Maria, ekstra işler yapmaya çalıştı. Khedira'da kapasitesi el verdiğince zorladı ama bir yere kadar tabii. Manchester United'ta ise Robin Van Persie gerçekten çok büyük oynadı. Kırmızı Şeytanların tüm hücumlarından ya başlangıcı ya da bitirişinde vardı diyebiliriz. Genç Wellbeck de aynı şekilde çok zorladı Real savunmasını. Mesela bir Real Madrid'te bu 2 oyuncunun seviyesine ulaşan bir isim yoktu. 2.yarıda zaman ilerledikçe ve Real Madrid kaçırınca Manu'nun da direnci arttı. Hatta öne de geçebilecek fırsatları da yakaladılar ama olmadı.
Maçın hakemi Felix Brych ise gerçekten kötü bir yönetim gösterdi. Di Maria'nın pozisyonu net penaltı. Sonrasında Varane'ın pozisyonu bana göre faul ve son adam olarak atılması lazım. Son korneri kullandırmaması da komikti. İki taraf adına da zaman zaman tuhaf faul düdükleri çaldı. Bir laboratuvar hakemi daha mı diye sormaktan alamadım kendimi. Bir Fifa projesi daha mı?

1-1'lik bir sonuç var şimdi karşımızda. Tur henüz bitmiş değil tabii ki. Real Madrid orada da gol ya da goller bulabilir. Hatta orada ilk golü bulan taraf bu kezde Real Madrid olursa bana göre  tura da yakın taraf olur. Ama sonuçta rakipler için tam bir mezarlık olan Old Trafford'a gidiyorsunuz. Kağıt üzerinde favori an itibariyle Manchester United. Hikayenin sonunu ise bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: