11 Şubat 2013 Pazartesi

2 Formayı da Giyenler (Real-Manu)

Şampiyonlar Ligi son 16'da sonucu en çok merak edilen eşleşme Real Madrid-Manchester United. Son 2 gündür Mourinho'nun, Ferguson'un, 2 takım futbolcularının açıklamaları sürekli gazete sayfalarında. Marca bugün güzel bir arşiv çalışması yapmış. 2 takım formasını giyenleri, Yapılan alışverişleri ortaya koymuş. Doğal olarak Real'in terazisi aşırı ağır basıyor, Manu'nun gelir kaynağı olmuşlar bir yerde. İsimlere bakarsak;
 Cristiano Ronaldo 6 sezon oynadı Manu'da, 4 sezondur Real Madrid'te. 94 milyon Euro'ya geldi. Aldığı ve bonservisine verilen parayı son kuruşuna kadar daha şimdiden karşılığını verdi. 179 maçta 183 gol attı. Tek eksiği Manchester'da kazandığı Şampiyonlar Ligi Kupası. Onu da havaya kaldırırsa Kupa hedefine ulaşıyor İspanya'da.
David Beckham 11 sezon oynadı Manu'da, 4 sezonda Real Madrid'te. Kırmızılarda 494 maçta 85 gol, Real Madrid'te 155 maçta 20 gole imza attı. Özellikle son sezonunda 2.yarıda düzenli forma giydi, şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu. Zaten kupa kazandığı tek sezondan sonra ABD'ye gitti. 35 milyon Euro'ya geldiği Real Madrid'te Los Galacticos projesinin önemli isimlerinden biri oldu. Perez'in 1.dönemindeki karışılık yüzünden o da kayboldu gitti. Ta ki başkanlığa Ramon Calderon, teknik direktörlüğe Fabio Capello gelene kadar.
Gabriel Heinze 3 sene Manu'da forma giydikten sonra Real'e geçti ve 2 sezon da orada forma giydi. Ferguson onu 10 milyona almıştı PSG'den, Madrid'e 12 milyon Euro'ya satarak karlı bir alışveriş yaptı. Arjantinli devamında parladığı ülkeye dönerek ezeli rakip Marsilya'ya transfer oldu.
Ruud Van Nistelrooy 5 sezon Manu'da, 4 sezon Real Madrid'te forma giydi. 2 takımda da kazanılan şampiyonluklarda önemli rol oynadı. Real'deki ilk sezonunda takımın gol yükünü adeta tek başına çekti, Capello'nun defansif sisteminde ekmeğini taştan çıkardı. Manchester onu 27 milyon Euro'ya almıştı PSV'den 15 milyona Real Madrid'e sattı. Hollandalı 2 takımında da kendisine ödenen paranın hakkını verdi.
Michael Owen İngilizlerin altın çocuğu olarak Liverpool'dan Real Madrid'e 2004'te 12 milyon Euro'ya geldi. Ancak Galacticos'un kaos ortamına en fazla 1 sene dayanabildi. 36 maçta 13 gol attıktan sonra ülkesine dönerek Newcastle United'a geçti. Sakatlıklardan kafayı kaldıramadı ve 4 sezonda sadece 71 maç oynayıp Ferguson'un rotasyon adamı olmayı kabul etti. Kırmızılarda da aynı sıkıntılarla boğuşan Owen, 3 sezonda 31 maç oynayıp 5 gol attıktan sonra şimdi Stoke City'de.
İngiliz Laurie Cunningham 1979'da West Bromwich Albion'dan geldi Real Madrid'e. Sol kanat oyuncusu, ilk sezonunda oldukça başarılı olurken özellikle Camp Nou'da 2-0 kazandıkları maçta fırtına gibi eserek taraftarın kalbinde taht kurdu. Ancak sonraki sezon yaşadığı sakatlık zamanında geri döndüğü Avrupa Kupası finalinde Liverpool'a 1-0 kaybedilen maçta hazır olmadan oynaması ve tekrar sakatlanması Cunningham'ın biletini hazırladı. Tam bu dönemde 1983'te Manu'ya kiralanan oyuncu burada 5 maçta forma giyip 1 gole imza attı.

Hiç yorum yok: