26 Şubat 2013 Salı

Real Madrid Normale Döndü

Son yıllarda çok yazdık El Clasico hikayesi ama genelde içimiz kan ağlayarak çıkıyordu kelimeler. Barcelona galibiyetlerinin arkasından iyi şeyleri görmeye çalıştık, hakemlerin kararları daha çok battı gözümüze. Ama sonunda gün itibariyle o devir bitti. Bundan sonra Barcelona'nın kazanması zor gibi komik bir şey söylemeyeceğim. Ama bundan sonra 3-4 seneki önceki bariz üstünlüklerin olmayacağı belli oldu. 2 takımda en iyi 11'leriyle çıkıyorsa sahaya ne olacağı asla belli olmayacak. Kimin kazanacağını tahmin etmek kolay olmayacak. Bahis siteleri 1.30, 1.50 oranlarla favori göstermeyecek bir takımı. Evet böyle bir dönem yaşandı. Acıydı ama gerçekti de. Real Madrid'in çaresiz kaldığı son dönemden sonra Jose Mourinho ve takımı artık Barcelon'yı hem nasıl durduracağını hem de nasıl yeneceğini çok iyi biliyor. Bu maçta net bir şekilde gördük. Real Madrid, 2008'den bu yana ilk kez Barcelona'ya karşı 90 dakika hakimiyetini kabul ettirdi. Arada iki 5'er dakikalık klasik Barça baskısını gördük. Onun dışında maç boyu oyunu istediği gibi yönlendiren Jose'nin takımıydı. Yoğun maç trafiği olmasa farkı da çok rahat arttırabilirlerdi çünkü neredeyse her kontra atağa çıkış büyük tehlike oldu. Barcelona'nın 5'lerinden 6'larından sonra insan bir aşağılama beklemiyor değil ama dedim ya trafik sıkıntılı. Mourinho'nun yaptığı oyuncu değişiklikleri de bunun en büyük göstergesi.

Portekizli bugünlere kolay gelmedi tabii ki. 5 yedi, 11 kişi ceza sahasının önüne kamp kurdu. Çok eleştirildi, o da az değildi. Ama geçen sene söylediği gibi artık Barcelona maçlarını oynamayı öğrendi. Önce yenilmemeyi öğretti, sonra da kazanmayı. Futbolcularını öyle iyi motive ediyor ki artık Barcelonalı futbolcuların saha içerisinde yaptığı çirkinliklere de tepki vermeyen, topunu oynama çalışan bir Real Madrid var. O da zaten bir gün önce yaptığı basın toplantısında sanki maçın röntgenini çekmişti. Roura'nın maçın hakemi Mallenco'ya şüpheyle yaklaşmasını:''Barcelona ile geçmişte oynadığımız maçlardan aldığımız bazı dersler var. Hakemler hakkında konuşmamak üzerine dersler, onların etrafını sarıp kart aldırmaya çalışmamak adına dersler ve tabii ki futbol oynamak. Barcelona'nın bu işleri çok iyi yaptığını alçak gönüllülükle kabul ediyorum''.

Maçta aynen böyle oldu işte. Pique'nin Ronaldo'yu düşürerek penaltıya sebebiyet verdiği pozisyonda öyle bir itirazı var ki ben bile şüpheye düşüp gözlerimi dört açıp baktım pozisyona. Tam bir komediydi. Sonrasında klasik Camp Nou çadır tiyatrosu hemen hayata geçti zaten. Penaltı almak için başta Pedro olmak üzere kendilerini kaç defa yere attıklarını ve hakemin üzerine yürüdüklerini ben sayamadım. Ama helal olsun Mallenco'ya kanmadı. Real Madrid'te fazlasıyla hak ettiği galibiyeti aldı.
Barcelona ligde belki açık ara lider ama Guardiola döneminin futbolundan da çok uzakta. Villanova'nın hastalığı mı yoksa rotasyon yapamamak mı bilinmez özellikle son dönemde bir sıkıntının olduğu muhakkak. İşin hücum yönünü yine yapıyorlar ama takım savunmasında ciddi hasarlar var. Bu sene kalelerinde gördükleri gol sayısı da bunun göstergesi zaten. Her ne kadar Milan maçında farklı bir Barcelona beklesem de son dönemdeki sıkıntı kendini belli ediyor. Bu dönemsel bir sorunda olabilir, uzun süreli de. Zamanla anlayacağız.

Şimdi hafta sonu bir El Clasico daha var ama bu kez anlamı yok. Mourinho ciddi bir rotasyon yapacaktır diye düşünüyorum çünkü hafta içi sezonun maçı var Real için. Ronaldo hariç takımın önemli isimleri olmayabilir. Bu maçta oynanan futbol Manchester maçının habercisi olmayacak tabii. Barcelona her zaman olduğu gibi açık oynadı Madrid'e karşı. Kendi futbolunu oynadı. Yine aynı sonucun rövanşında Manchester United, daha kontrollü, önce gol yememeyi düşünecektir. O yüzden çok zor bir maç olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hi to every one, the contents existing at this
web site are genuinely awesome for people experience, well, keep up the nice
work fellows.

my webpage gagner de l'argent sur internet