20 Ocak 2013 Pazar

Kim olur?

Böyle bir lig olur mu? Oluyormuş. Bu kadar puan kayıplarından sonra normal bir sezon olsa kim bilir kaç teknik adamın kellesi giderdi diye merak ediyor insan. Ama şu anki tabelaya bakıldığında herkes koltuğunda, kimse iddiasından kopmuş değil. Bursa için kaç defa koptu dedik hatırlamıyorum ama şu an liderin 6 puan gerisinde. Beşiktaş feda sezonunda bundan daha iyi bir ortam bulamazdı mesela. Bu kadar zorluğa rağmen hala Şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri. Aksi bir durumda Samet hoca çok tartışılacaktı, oynattığı müthiş futbola, takıma verdiklerine rağmen. Kim düşecek, kim kalacak, kim şampiyon olacak, kim Avrupa'ya gidecek. Kim? Kim? Kim?
Tahmin yapmak gerçekten zor. Her şeye rağmen ligdeki takımların kadrolarına, teknik adamlarına baktığımda şampiyonluk yarışında en büyük adayım Galatasaray. İyi kadrosundan çok Fatih Terim faktörü bu tercihi yapmama sebep. Beşiktaş çok iyi mücadele etmesine, ligin en iyi, en keyifli futbolunu oynamasına rağmen sırf kadro zaafiyeti yüzünden şampiyon olamayacak. Sonuna kadar yarışın içinde olacak ama finalde gülmesi zor. Transferde son anda 2 ekstra adam gelirse bir daha bakarız duruma.
Fenerbahçe'de ise ışıktan bahsetmek çok zor. Aykut Kocaman ile ilgili bu satırlarda daha önce çok şey yazdım. Daha fazlasını yazmaya gerek yok. Çok iyi insan, Türkiye şartlarında çok kötü teknik adam. Tüm bunlara rağmen onurlu bir davranışta bulunmuş, istifa etmiş. Daha ne yapsın. Futbolcular itiraz etmiş suç onda değil bizde demiş. Başkan itiraz etmiş. Dur transfer yapacağız daha iyi oluruz demiş. Kalmış takımda. Son Elazığ maçında ne kadar doğru (!) bir karar olduğunu bir kez daha gördük. Aykut hoca artık nasıl istifa edecek, başkan onu nasıl gönderecek. Fenerbahçe taraftarı saç baş yolmaya devam edecek. Görüntü bu.

Diğerlerinin de yok fazla birbirinden farkı. Büyükler gibi. 1 ileri 2 geri. 2 ileri 1 geri. Antalyaspor iyi niyetiyle devam ediyor. Eskişehir, zirvede dolaşmaya devam eder. Bursa'da hala umut var. Trabzon'u ise takip edemiyorum. Şenol Güneş'i anlamayı çok önce bıraktım. Kim nerede oynuyor, kim kaç haftadır nerede, bu takım ne oynuyor diye düşünmeyi bıraktım. Rahat ettim.

İşte böyle bir ligimiz var. İstikrarsızlığın istikrar olduğu bu ligde kim ne yapacak, tahmini zor. Şu an için bildiğim 2 şey var. Biri Sneijder'in de gelmesi ve Fatih Terim farkıyla Galatasaray çok büyük ihtimalle şampiyon olur. Diğeri Akhisar kesin düşer.

Hiç yorum yok: