2 Ekim 2012 Salı

Takviye Şart

Gaziantepspor maçından sonra yazmak istemedim, acele yargıya varmamak için. Beşiktaş'taki sorun ilk haftalardan bu yana belli ama 6 hafta geleceği görmek için yeterli süre. Geride kalan 6 haftada mücadele açısından kimse bir şey söyleyemez Aybaba'nın takımına. Bunu iyi aşılamış takıma. 90 dakika sonuna kadar hemen herkes varını yoğunu koyuyor ortaya. Burada sıkıntı yok.
Sıkıntı bu mücadeleyi skora çevirme aşamasında ortaya çıkıyor. Sadece topu içeriye sokma noktası da değil. Özellikle son 2 maçta sahada deli gibi koşan, izlemekten yorulduğum bir takım var ama beceri yönünden ligdeki birçok takımdan geride Beşiktaş. B planı yok. Mevcut kadroda olamaz zaten. Son Sivas maçında oyuna sonradan Hasan, Kadir ve Batuhan giriyor. A planı desen tek atımlık barut gibi. Yakalayamadın mı hedefi ayvayı yedin.
Beşiktaş ilk golü bulacak. Ardından ikiyi atıp rahatlayacak ki maç boyunca sıkıntı yaşamasın. Yoksa yediği golü çıkartana kadar akla karayı seçiyor, bu kadroyla çekmeye de devam edecek. Sezon başında bu takıma hücum gücüne katkı yapacak, mali yönden çok sıkıntı vermeyecek 1-2 tecrübeli yerli, yabancı alınması gerekiyormuş gerçekten. Neyse önümüze bakarsak hiç değilse devre arasında böyle isimler gündeme gelmeli yoksa sıkıntı büyük. Şu ana kadar ligin en kötü 3 takımından ikisini yendin. Derbide ve Belediye'den puan aldın. Antep ve Sivas'a yenildin. Rakiplerinde uçmuyor şu an ama potansiyelleri yüksek. Ara bir açılırsa yakalaman için inanılmaz şeyler olması lazım. O yüzden devre arasında kadar minimum kayıp şart.
Takım içinde yapılabilecekler sınırlı. Beşiktaş'ın fizik gücüne çok düşürmeden teknik kapasitesini, pozisyon sayısını arttırmak lazım. Orta sahada Veli-Necip ikilisi çok fazla. Fernandes bir 10 numara değil. Asist yönü yüksek ama gol sayısı çok düşük. Fernandes, Necip'in yanında olsa sanki daha iyi. Toraman belki sağ beke çekilip Hilbert öne konabilir. Ya da Oğuzhan, Hasan Türk'ten biri orta sahaya monte edilmeye çalışılabilir. Hilbert öne gelirse Batuhan-Almeida denenebilir. Ne bileyim farklı şeyler yapılabilir. Mevcut 11'le sıkıntı geçmeyecek bu belli.
Devre arasında ise Samet hocadan aslında sezon başında beklediğim 2 garip, kimsenin tanımadığı ama ülkemizde iş yapabilecek potansiyele sahip hücum oyuncusu ya da varsa öyle bir isim 1 tane 10 üzerinden 9'luk tek bir golcü. Alıp götürecek, atıp dönecek bir adam:) Var mı böyle biri, bende bilmiyorum şu an. Kısacası atacağı gollerle fark yaratabilecek, yaşının fazlalığını göz ardı edeceğin bir isim lazım.
Sonuçta Beşiktaş'ın zamana ihtiyacı var düşüncemi rafa kaldırdım. Beşiktaş'ın ciddi şekilde takviyeye ihtiyacı var. Takımda bu kadar genç varken 1-2 tecrübeli hiç fena olmayacak gibi. Samet hocanın bir an evvel eksikleri belirleyip, çalışmaları yapması lazım. Yoksa bu lig bitmez.  

Hiç yorum yok: