2 Ekim 2012 Salı

Alex De Souza

Herkes bir gün gidecek. Gitmeyen var mı? Yok.
O formayı bir gün zaten çıkartıyorsun. Ya başka takıma gidiyorsun ya da kopuyorsun oyundan.
Mesele nasıl gittiğin.
Göz yaşları yine sel olurdu, ama buruk olmazdı kimsenin içi. Taraftarın en büyük sitemi bu.
Alex, Fenerbahçe'nin efsanesidir, değildir. Heykeli dikilecek adamdır, değildir. Burasında değilim. Düz mantık gidiyorum. Dünya kadar golü atmış, 3 şampiyonluk yaşamış önemli değil. 8 yıl senin formanı giymiş, kaptanlığını yapmış bir adamı böyle uğurlamak, Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya yakışmadı, acı olan bu.
İbrahim Üzülmez'in gidişi de skandaldı. Gönderiliş şekli hiç yakışmamıştı. Aykut Kocaman ile Oğuz Çetin'in gönderilişi traji komikti. Alex'in gidişi de...
Del Piero'nun, Raul'un da gitmesi gerekiyordu. Takımda olmaları sıkıntı yaratıyordu. İkisiyle de olması gerektiği gibi ayrıldı Juventus ve Real Madrid. Önceden belli olan sıkıntıyı çözüp, önlem alıp yaranın daha fazla kanamasına yol açmadan ayırdı yolunu. Biri Sydney'de, diğeri Al Sadd'ta oynuyor şimdi.

Alex ile Aykut Kocaman arasındaki sıkıntı yeni değil. Fenerbahçe'nin teknik direktörü defalarca işaret etti, Alex'i A planı olarak görmediğini. Birkaç defa uygulamaya çalıştı ama beceremedi. Sonra yine Alex'e sarıldı. Hep B planıyla sahadaydı Fenerbahçe. Aziz Yıldırım bilmiyor muydu bu sezona girerken Alex ile aynı sorunların yaşanabileceğini. Anlayamadığım nokta da bu zaten. Alex, Fenerbahçe'den büyük değil düşüncesi doğru ama sende büyük olarak küçüğünü yönlendiremedin işte. Sezon başında önlemlerini almalıydın. Bu durumun herkesin üzüleceği bir hal almasını önlemeliydin, yapamadın. O yüzden tepki bu kadar büyük zaten. 

Bu süreçte yok mu hatası Alex'in tabii ki var. Özellikle son dönemde çanak tuttu olaylara, koz verdi.
Ama yine de boşluklar var bu olayda. Takım içerisinde de Alex'i sevmeyenler olduğu söyleniyor. Kim bunlar? Aykut Kocaman ile aralarında tam olarak ne geçti? Bilinmesi lazım. Aziz Yıldırım, bu durumu düzeltmek için ne yaptı? Birilerinin çıkıp anlatması lazım. Taraftarın bilmesi lazım öncelikle. Alex yaptıysa bir şeyler, Fenerbahçe'ye davranışlarıyla zarar verdiyse bilinmeli. Yoksa komple teorileri sürer gider. Sende o kaos ortamında futbola odaklanamazsın.

Aynı şey Alex için de geçerli. O da çıkıp konuşmalı. Kendi penceresinden anlatmalı yaşananları. Kötü yönetilen bu sürecin zararı, faydası yakın zamanda ortaya çıkar. İki taraftan da samimi açıklamalar gelmediği sürece hikayeler yazılmaya, yorumlar yapılmaya devam eder.
Tek gerçek var o da Alex gitti...

Hiç yorum yok: