11 Ağustos 2013 Pazar

Normal Sonuç


Derbi olmasa iki takımda zorlamayacak fazla.
Tamam Süper Kupa ama aynı zamanda sezonun da başı.
Biri iki çok zorlu maçı bir haftada oynamış.
Diğeri çok önem verdiği bir kupada peş peşe zorlu maçlara çıkmış.
İkisi de istediğini almış.
Kayseri’ye gelirken moralli oldukları kadar da yorgunlar.
Fenerbahçe hafta sonu lig, ardından da yine bir zorlu maça, Arsenal karşısına çıkacağı için doğal olarak kadroda rotasyona gitmiş.
Gitmiş ama başroldeki adam yine kaleden çıkmış. Volkan’ın yokluğunda, onu bir saniye bile aratmayan Mert sahnede bu kez. Olağanüstü kurtarışlara imza atarak Galatasaray forvetlerine hayır dedi birçok kez.
Peki Fenerbahçe’nin diğer bölgeleri? Onlar aynı. Değişen bir şey yok. Yine süper bir gol bekleniyor mecburen. Yapacak bir şey de yok. Kadronun yapısı belli. Sarı lacivertliler orta sahasına iyi bir pasör, organizatör almadığı sürece yine tüm sezon süper gollerin, duran topların peşinde koşacak. Şimdi yetmiyormuş gibi birde Emenike katıldı kadroya. Nijeryalı götürecek, atacak, dönecek. Ya da Sow, ya da ikisi götürecek, Webo’ya verecek gol olacak. Bu isimler arasındaki rotasyon nasıl olacak? Bilemiyoruz. İşi çok zor Fenerbahçe’nin. Orta sahada işi bilen bir adamın yokluğunu çok arayacaklar.
Galatasaray ise bıraktığımız gibi. Aynı hırs, aynı mücadele, sürekli golü düşünme. İki takım arasındaki fark bu yüzden normal. Birinin orta sahasında Sneijder ve Selçuk gibi iki organizatör. Diğerinde sıfır.
Aslında fizik olarak Fenerbahçe’nin daha iyi olduğu ortada. Uzatmalarda da bunu gösterdiler. Galatasaray’ın golünden sonra 63’ten beri 10 kişi oynamalarına rağmen fizik güçlerini ortaya koydular. Ama beceri farklı bir olay. Topu koşturan adam daha çok Galatasaray’da.
Sonucu da bu belli etti zaten.
Güçlü bir kadroya sahip olan Fenerbahçe, 11 hatta 12 kişi de oynasa fark etmez. Organizasyon olmadığı sürece kritik maçlarda kaybetmeye mahkumlar. Çünkü iyi niyet bir yere kadar. Takımı yönetecek bir saha içi lideri bulunmazsa, bu kadroya ancak yazık olur.
Galatasaray’ı ligde diğerlerinden ayıran en büyük özellik bu. Kadrosu çok iyi ama daha da önemlisi tamamen kazanmaya odaklanmış bir takım. Bu yüzden zaman zaman sıkıntı yaşıyorlar, oyunu kontrol etmekte de zorlanabiliyorlar ama istedikleri sonucu alıyorlar. Çünkü bir değil 2 lidere sahipler orta sahada. Takım bu yüzden sürekli ileri oynuyor ve genelde kazanıyor.
Daha çok sular akacak bu köprünün altından ama Galatasaray, kritik oyuncularının uzun süreli sakatlıklarıyla boğuşmazsa ya da beklenmedik bir kaos yaşamazsa rakiplerinin bu kadro ve hocasıyla baş etmesi çok zor olur. 

Hiç yorum yok: